Helhetsleverantör av skyltar & märken | Egen produktion sedan 1953 | Miljöcertifierade skyltar

Skyltar & Märken är en helhetsleveantör med egen produktion sedan 1953. Vi har stor erfarenhet från allt från den enkla skyltbeställningen till ledning av skyltprojekt från start till mål och har spetskompetens inom hela värdekedjan. Från design, beräkning och konstruktion av skyltar och märken till kompletta skyltmontage. Kvalitet har alltid varit vår ledstjärna och Skyltar & Märken AB är certifierade av SIS enligt ISO 9001.

Egen Produktion I Söderhamn

Skyltar & Märkens historia

Skyltar & Märken i Kista
2020
2020
För andra gången på de senaste 67 (!) åren flyttar vi kontoret.

Tillverkningen är kvar i Söderhamn, medan kontoret nu ligger på Finlandsgatan 10 i Kista. Vi putsar upp vår logo som nu symboliserar all världens skyltar -gjorda som ogjorda.

Thehuset ljuslåda
2019
2019
Vi fortsätter att gå från klarhet till klarhet.

Vi designar, konstruerar och tillverkar grafisk information, varumärken, skyltar och displayer. Vi designar och säljer också elektronisk information och displayskyltar och vi levererar trafikräkning baserad på radarteknik. Kvar har vi våra ursprungliga värderingar att leverera hållbara lösningar.

Branden i Skyltar & Märkens fabrik 2001
2001
2001
Branden.

Vi drabbas av en omfattande brand. Efter ett krävande år var vi på fötter igen. När vårt läge småningom omdefinierades till bostadsområde inser vi att det kommer bli nödvändigt att flytta.  

En anställd bär en skylt
1984
1984
Vi måste åter bygga till fabriken.

Nu är vi snart 70 medarbetare. Vi har en stor mekanisk verkstad, ytbehandling i stora kar och tre lackboxar med egna brännugnar. Ett screentryckeri med repro och originalframställning och sen montagehallen, där alla texter, bilder, logoskyltar, namnskyltar, vägmärken mm, blir till ett.

Transportering av skyltar
1974
1974
Vi bygger till fabriken.

Polis vinkar tills sig polisbilar när högertrafik införs i Sverige
1967
1967
Håll till höger Svensson!

Den 3 september 1967; Dagen H. I gryningen byter Sverige till högertrafik. En av anledningarna var att vi behövde ett förnyat trafiksystem med ny vägvisning. Tillverkningen gick i högvarv!

Äldre fabriksbild
1961
1961
Företaget flyttar till egna lokaler i Huddinge.

Vi tillverkar skyltar och dekor. Mycket stora skyltar med logo och en hel del för trafiksäkerhet.

Äldre bild från fabriken hos Skyltar & Märken
1953
1953
Skyltar & Märken grundas.

Den ursprungliga idén till företaget var att utnyttja reflexförmågan i reflekterande folier samt att tillverka ”varaktiga” skyltar, det vill säga skyltar som klarar att utsättas för direkt solstrålning under flera år. Under 50-talet växte ekonomin i Europa med rasande fart och behovet av att synas i takt med ekonomin. Varumärkesskyltar, bildekor och information fick ett aldrig sinande behov. Ordet ”Märken” i firman syftar på varumärke.

Följ oss:

 Skyltar & Märken AB. Alla rättigheter förbehålles.  Integritetspolicy, Köpvillkor och Fraktvillkor
Finlandsgatan 10, 164 74 Kista