Om oss

Vi arbetar noggrant och effektivt

Skyltar & Märken AB är en helhetsleverantör av skyltar och har funnits sedan 1953. Vi har stor erfarenhet från allt från den enkla skyltbeställningen till ledning av skyltprojekt från start till mål och har spetskompetens inom hela värdekedjan. Från design, beräkning och konstruktion av skyltar och märken till kompletta skyltmontage. Kvalitet har alltid varit vår ledstjärna och Skyltar & Märken AB är certifierade av SIS enligt ISO 9001.


Vilka vi är

Skyltar & Märken AB grundades 1953 och vi designar, konstruerar och tillverkar grafisk information, varumärken, skyltar och display. Vi designar och säljer också elektronisk information och displayskyltar och vi levererar trafikräkning baserad på radarteknik.

Den ursprungliga idén till företaget var att utnyttja reflexförmågan i reflekterande folier samt att tillverka ”varaktiga” skyltar, det vill säga skyltar som klarar att utsättas för direkt solstrålning under flera år. Under 50 talet växte ekonomin i Europa med rasande fart och behovet av att synas i takt med ekonomin. Varumärkesskyltar, bildekor och information fick ett aldrig sinande behov. Ordet ”Märken” i firman syftar på varumärke.

Under många år hade vi tillverkning i Huddinge (1961 – 2005). Nu har vi försäljning och administration i Huddinge och tillverkningen är flyttad till Söderhamn. Då liksom nu hanterar vi text och bild på smått och stort!. Hundratals med ton in och tusentals av skyltar ut!

2001 ansattes vi av en omfattande brand. Efter ett krävande år var vi på fötter igen. När vårt läge småningom omdefinierades till bostadsområde insåg vi att det skulle bli nödvändigt att flytta.

Tillverkningen är kundorderstyrd och sker i vår fabrik i Söderhamn där vi fortfarande gör allt från design, beräkning och konstruktion av skyltar, märken, grafik och kompletta skyltmontage. Idag gör vi allt som vi gjorde förr, fast mer och bredare. Mycket har förändrats i processerna och datorer har tagit över en hel del av hantverket, men känslan är den samma och kraven på det vi gör har bara ökat!

Vi satsar stora resurser på utveckling. Kvalitet har alltid varit vår ledstjärna. Skyltar & Märken AB är certifierade av SIS enligt ISO 9001.


Vår historia

fabriken-i-söderhamn-145x145
skyltar-gbg-145x145
huvudkontor-145x145
Brand-145x145
slider2_1-145x145
1974-145x145
vänstertrafik-145x145
1961-145x145
historia-145x145